Onderhoud

Home > Onderhoud

De opkweek

De opkweek van de bloemen gebeurt in onze eigen verwarmde opkweek serre, te Malle. We vertrekken van virusvrij stekmateriaal. De inplanting gebeurt in professionele, hoogwaardige potgrond met aandacht op duurzaam gebruik van grondstoffen. We starten hier tijdig mee, zodat we een goede ontwikkelde en gewortelde bloemenmand verkrijgen tegen begin mei.

Tijdens de opkweek worden de bloemen preventief behandeld tegen de meest voorkomende ziektes en plagen, ook het weerbaar maken tegen klimaat, ziektes en plagen gebeurt tijdens de opkweek met gepaste middelen.

Ophangen & plaatsen

Het ophangen en plaatsen van de bloemenobjecten gebeurt op vooraf afgesproken locaties. Met onze eigen transportdienst doen we dit in de stille uren, zodat we het verkeer zo weinig mogelijk hinderen.

Alvorens het ophangen, wordt de verantwoordelijke van de stad of gemeente eerst verwittigd, zodat deze weet wanneer de bebloeming wordt geïnstalleerd.

Zodra de bloemenobjecten geïnstalleerd zijn beginnen wij met de verzorging en onderhoud ervan.

Verwijderen & opkuisen

Aan het einde van het groeiseizoen wordt alles netjes opgeruimd. Dit gebeurt ook zo veel mogelijk in de stille uren, zodat het verkeer zo min mogelijk wordt gehinderd.

Tijdens het wegnemen van de bebloemingselementen wordt er ook extra aandacht besteed aan de omgeving van de bebloeming. Alle materialen afkomstig van de bebloeming (plantenresten, onkruiden, potgrond,…) worden netjes opgekuist en verwijderd.

Monteflores